Creatori de site-uri web: argumente pro, contra și mituri despre ei

Tehnologiile internetului se dezvoltă din ce în ce mai mult în fiecare an. Astăzi, nu trebuie să fiți un designer web sau un dezvoltator profesionist pentru a vă crea site-ul. Unul dintre instrumentele pentru crearea propriului proiect web este constructori de site-uri web. Cu ajutorul lor, chiar și un începător poate lansa un site web în câteva ore. Există multe platforme pe piață, cum ar fi Wix, Tilda și Squarespace. Cu toate acestea, în ciuda acestei creșteri a popularității, atitudinea față de designeri rămâne destul de ambiguă atât în rândul clienților, cât și în rândul freelancerilor. Deci platforme pentru crearea de site-uri web: argumente pro și contra.

Creatori de site-uri web: argumente pro, contra și mituri despre ei 1

Avantajele constructorilor de site-uri web:

Economisirea costurilor de dezvoltare

Dezvoltarea unui site web de la zero poate costa un ban. Designerii oferă posibilitatea de a lansa un site web la un cost minim. Uneori, funcționalitatea principală este chiar oferită gratuit.

Rapiditate

În loc de săptămâni lungi sau chiar luni de dezvoltare, cu constructorul puteți obține un site web gata făcut în câteva zile sau chiar ore.

Actualizări și suport tehnic

Nu trebuie să vă faceți griji pentru partea tehnică a întreținerii: platformele sunt actualizate în mod regulat, reparând erori și adăugând noi funcții.

Nu este necesară programarea

Interfețele intuitive cu funcționalitate drag-and-drop vă permit să creați site-uri web fără a vă scufunda în lumea codului.

Complexitate

Majoritatea platformelor oferă soluții complete: găzduire, nume de domeniu, certificate SSL etc.

O varietate de șabloane pentru diferite subiecte

Majoritatea creatorilor de site-uri web oferă o bibliotecă de șabloane de design pe care le puteți personaliza pentru a se potrivi nevoilor dvs.

 

Creatori de site-uri web: argumente pro, contra și mituri despre ei 2

Defecte:

Viteză

Unele șabloane „grele” pot încetini încărcarea site-ului, ceea ce afectează negativ experiența utilizatorului și pozițiile în motoarele de căutare.

Design nu unic

În ciuda varietății de șabloane, mulți constructori de site-uri web arată similar, ceea ce le poate reduce recunoașterea. Cu toate acestea, cu opțiuni de personalizare și puțin efort, puteți crea un design memorabil pentru site-ul dvs. 

Dependența furnizorului de servicii

Datele și conținutul dvs. sunt pe platforma constructorului. Dacă un serviciu nu mai funcționează sau își modifică termenii, aceasta ar putea deveni o problemă.

Oportunități limitate

Pentru sarcini complexe și specifice, cum ar fi crearea mare magazine online sau integrare cu niste servicii externe, constructorii pot să nu fie potriviți.

Mituri populare despre constructorii de site-uri web:

De-a lungul anilor, au apărut mai multe mituri în jurul constructorilor de site-uri web.

Iată câteva dintre cele mai populare:

  • „Site-urile nu sunt optimizate pentru SEO”

Realitate: creatorii moderni de site-uri web au adesea instrumente SEO încorporate și vă permit să creați metaetichete personalizate, structuri URL și multe altele.

  • „Site-urile web create cu constructorul nu pot gestiona comerțul electronic sau funcțiile avansate”

Realitate: Mulți constructori de site-uri web, cum ar fi Shopify, Wix și Squarespace, oferă capabilități robuste de comerț electronic, integrări și extensii care pot satisface nevoile de bază ale magazinelor online.

  • „Astfel de site-uri nu sunt sigure”

Realitate: Majoritatea dezvoltatorilor de site-uri de renume investesc atât în asigurarea reputației lor, cât și a siguranței utilizatorilor lor. Acestea includ adesea certificate SSL și acceptă o infrastructură sigură.

  • „Pe termen lung, site-urile create pe baza unui generator de site-uri web sunt mai scumpe”

Realitate: Acest lucru poate varia. În ciuda costurilor continue de abonament, site-urile web personalizate vin adesea cu costuri cum ar fi găzduirea, domeniul, certificatele SSL și costurile potențiale de actualizare și întreținere.

  • „Nu se scalează”

Realitate: Deși pot exista unele limitări în comparație cu un site web dezvoltat de la zero, mulți dezvoltatori oferă funcții avansate și integrări care se potrivesc afacerilor în creștere.

  • „Mutarea de la generatorul de site-uri web nu este posibilă”

Realitate: Deși trecerea de la un constructor de site-uri web la o altă platformă sau CMS poate necesita timp și resurse, asta nu înseamnă că este imposibil. Cheia aici este planificarea, menținerea conținutului și, probabil, apelarea unor experți pentru a asigura o tranziție fără probleme.

Există multe servicii specializate și companii care oferă servicii de migrare a site-urilor web. Acest lucru face ca procesul de mutare să fie mai puțin consumator de timp și înfricoșător.

  • „Site-urile de pe builder nu sunt optimizate pentru dispozitive mobile”

Realitate: Având în vedere accentul pus pe navigarea mobilă, majoritatea dezvoltatorilor moderni de site-uri web preferă design-urile mobile-responsive, asigurând site-urile afișate corect pe o varietate de dimensiuni de ecran.

 

Cunoscând complexitatea nevoilor clienților noștri, compania Dits.md a dezvoltat platforma Simple Dits. Combină cele mai bune aspecte ale unui constructor de site-uri web cu flexibilitatea dezvoltării personalizate. Indiferent dacă creați un magazin online, un portofoliu sau un site web corporativ, Simple Dits vă oferă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă transforma proiectul în realitate.