Domeniu, domeniul site-ului web

Ce este un domeniu de site?

Un domeniu este adresa site-ului dvs. de pe Internet.

Nume de domeniu (domeniu)- un nume ușor de reținut al tău site-ulAsociat cu o anumită adresă IP de pe Internet. Este indicat in adresa site-ul dupa www. și în adresa de e-mail după simbolul „@”. De exemplu, numele de domeniu dits.com poate corespunde adresei IP 197.177.777.8

 Alegerea unui nume de domeniu este unul dintre cei mai importanți pași în crearea unui site web. Prima impresie a utilizatorilor despre compania ta depinde de aceasta. Numele de domeniu potrivit poate aduce mai mulți vizitatori pe site-ul dvs.

Cum să alegi un domeniu?

Lungimea numelui

Folosiți trei până la patru cuvinte. Site-urile web cu un nume de domeniu scurt sunt mai ușor de reținut și de găsit. Numerele și liniuțele îngreunează reținerea și găsirea unui site

Cuvinte cheie

Asigurați-vă că cuvintele din numele domeniului dvs. reflectă conținutul site-ului dvs. Astfel, va fi mai ușor pentru utilizatorii care vizitează resursa pentru prima dată să înțeleagă despre ce este vorba. În plus, cuvintele cheie bine alese cresc probabilitatea ca site-ul să apară în rezultatele căutării pentru produse sau servicii similare.

Locație

Dacă vizați utilizatori dintr-o anumită regiune, includeți-o în numele domeniului. Acest lucru va ajuta la reducerea numărului de vizitatori care nu vă interesează.

Denumirea brandului

Folosiți-vă denumirea brandului pentru a vă evidenția de pe site-urile cu conținut similar. Mărcile cunoscute cu o bună reputație sunt bine memorizate și atrag utilizatorii. Este nevoie de timp pentru a construi un brand, dar poate crește popularitatea site-ului tău

Domenii de nivel superior

Cel mai popular dintre acestea este -.com, dar există multe alte domenii pentru fiecare afacere, de la .academy la .zone.  Astfel de domenii vă permit să indicați mai precis subiectul site-ului dvs.

Folosind un nume care este în consonanță cu numele unui brand popular

Poate duce la plângeri de încălcare a drepturilor de autor, blocarea domeniilor și chiar acțiuni legale. Este posibil ca utilizatorii să nu poată accesa site-ul dvs. sau să vă trimită e-mailuri până la sfârșitul procedurilor.

Cea mai bună alegere de registratori de nume de domenii!

Cumpărați un domeniu (domeniu) 1

Site: namecheap.com

Namecheap - prețuri bune și o gamă largă de nume de domenii pentru fiecare afacere

Adesea reduceri și oferte speciale.

domeniu

Site: dot.fm

Dot.fm — selecție excelentă de nume de domenii .fm și domenii emoji unice

  • Transfer convenabil de domeniu
  • O gamă largă de domenii în multe limbi ale lumii

Reduceri regulate si oferte speciale!

domeniu

Site: hawkhost.com

hawkhost – o selecție bună de nume de domenii de calitate

  • Transfer convenabil de domeniu
  • Serviciu de suport tehnic de calitate 24/7

Reduceri regulate si oferte speciale!

Cumpărați un domeniu (domeniu) 2

Site-ul web: hostinger.com

Hostinger - cele mai populare domenii: .com; .pe net; . magazin; .Trăi; .tech; .info; .magazin

  • Transfer convenabil de domeniu
  • Serviciu de suport tehnic de înaltă calitate 24/7
  • Setare imediată și control ușor

Reduceri regulate si oferte speciale!

Cumpărați un domeniu (domeniu) 4

Site-ul web: ionos.com

Ionos - cele mai populare domenii: .com; .info; .net .org

  • Configurare ușoară
  • Serviciu de suport tehnic de înaltă calitate 24/7
  • Securitate 

Reduceri regulate si oferte speciale!

Ce zonă de domeniu este mai bine să alegeți?

Orice site începe cu alegerea unui domeniu, deoarece acesta este primul lucru pe care îl observă un vizitator al unei resurse web. Prin urmare, această procedură este importantă de efectuat cu o atenție și responsabilitate deosebită. Este important de reținut că proprietarul site-ului vine cu numele domeniului, iar zona de domeniu este selectată dintre ofertele care există deja.

Componentele de utilizator tradiționale ale adresei URL, cum ar fi .net, .ua sau .com, sunt reprezentate cu o valoare comercială specială. Vă oferim să înțelegeți ce sunt zonele de domeniu, precum și regulile de alegere a celui mai bun identificator.

Ce este o zonă de domeniu și de unde o puteți obține?

Acest identificator este o componentă integrală a numelui de domeniu. Este întotdeauna situat pe dreapta și poate consta din 1-2 nivele. Practic, acest index arată tema platformei web sau apartenența acesteia la un anumit teritoriu. De exemplu, în identificatorul server.ua, componenta „.ua” este o zonă de domeniu.

Termenul „zonă de domeniu” poate fi înțeles și ca totalitatea tuturor domeniilor care aparțin nivelului 1. Acest identificator trebuie specificat în timpul procesului de înregistrare a domeniului site-ului. Toate tipurile de resurse web sunt reprezentate de mai mulți markeri care corespund direcției de funcționare a acestuia. De exemplu, numele site-ului ales de viitorul proprietar, combinat cu markerul geografic „.com.md”, poate fi luat, în timp ce zona „.md” cu identificatorul identic rămâne liberă.

Clasificare

Înainte de a alege o anumită zonă de domeniu, este important să înțelegeți clasificarea acestora. Ele sunt împărțite în 2 categorii de bază:

  • Cu destinație generală. Aici sunt incluse extensii precum .org, .com, .info și .net. Inițial, astfel de identificatoare de domeniu erau menite să indice un anumit tip de companie prezentată pe internet. Cu dezvoltarea resurselor web, granițele legate de tematica site-ului s-au estompat semnificativ.
  • Marcatori de domenii geografice. Această categorie include următoarele tipuri - .ua, .kz, .fr, precum și alți identificatori care indică regiunea în care operează resursa.

Din punct de vedere geografic, markerii sunt reprezentați și printr-o împărțire suplimentară în specii. De exemplu:

  • Domenii nationale. Acești identificatori sunt utilizați în anumite țări. Moldova - .md, Franța - .fr.
  • Identificatori regionali. Utilizarea sufixului .eu înseamnă că site-ul operează nu pe teritoriul unei țări, ci al întregii regiuni - Uniunea Europeană.
  • Subtip subregional. Această categorie include domenii de nivel 2 care indică apartenența la o anumită regiune sau oraș. De exemplu, pentru site-urile companiilor din Chișinău, se potrivește kishinev.md, iar pentru cele din Odesa, od.ua.
  • Zone de domeniu internaționale. Astfel de semne pot fi combinate cu caracteristici geografice, precum și cu accent pe un subiect specific. De exemplu, prefixul .biz este resurse de afaceri, iar serviciile de rețea sunt notate .net. Site-urile web ale organizațiilor comerciale sunt reprezentate de marcajul .com.

Există, de asemenea, situații în care un sufix teritorial specific se potrivește cu o caracteristică tematică. De exemplu, zona de domeniu a Moldovei și platformele de internet medical sunt marcate .md. Există și alte cazuri de utilizare similare pentru identificatori similari.

La ce să acordați atenție în momentul alegerii?

Este recomandat să acordați atenție esteticii sunetului identificatorului în ansamblu: legătura ar trebui să fie ușor de memorat și simplă. Aceste aspecte sunt importante pentru promovarea paginii. Astăzi există posibilitatea de a alege orice identificator de domeniu. Dar este important să vă amintiți de zonele care sunt supuse restricțiilor în domeniul lor de activitate. În astfel de situații, proprietarii vor trebui să dovedească că conținutul de pe site corespunde tematicii stabilite.

Este important să nu uităm că este în interesul proprietarului unei resurse web să aleagă o zonă de domeniu care să o identifice după caracteristici geografice și tematice. Acest lucru se datorează faptului că linkul către pagină va fi o „carte de vizită” a companiei, organizației. Aceasta înseamnă că este important să acordați atenție nu numai numelui platformei, ci și zonei de domeniu. Puteți cumpăra un domeniu pentru afacerea dvs Aici

Nivelurile zonelor de domeniu și care dintre ele este mai bună

Nu este un secret pentru nimeni că un domeniu are mai multe componente. Separarea nivelurilor de domeniu are loc cu ajutorul punctelor. Numărătoarea inversă corectă începe de la dreapta la stânga. De exemplu, în adresa server.ua, nivelul superior este reprezentat de valoarea „.ua”. Este, de asemenea, o zonă de domeniu.

Pentru a înțelege nivelurile de nume de domeniu, este important să cunoașteți următoarele aspecte:

  • Primul nivel este o combinație între un identificator geografic și unul tematic (.ua, .net, .ru).
  • Al doilea este uniunea de identificatori care indică regiunea în care se află resursa și subiectul acesteia. De exemplu, organizațiile moldovenești sunt reprezentate de eticheta .org.md.
  • Al treilea nivel este subdomeniile, care sunt create pe baza adresei principale. De exemplu blog.site.md.

Acum, proprietarii platformelor de internet pot crea și utiliza următoarele niveluri de domeniu (4.5 și așa mai departe), dar oportunitatea acestui lucru este redusă la zero.

Ce zone de domeniu ar trebui evitate?

Există, de asemenea, o categorie separată de zone de domeniu, care au restricții puternice. Pentru a putea înregistra un site în această categorie, va trebui să parcurgeți o procedură de control strict pentru respectarea subiectului de activitate. De exemplu, site-urile care sunt atașate cu elementul .edu indică faptul că aparțin unei instituții de învățământ.

Platformele de internet cu sufixul .gov aparțin agențiilor guvernamentale, iar prefixul .travel înseamnă că resursa aparține sectorului turistic. Aceste zone de domeniu sunt cel mai bine evitate pentru a evita controalele de conformitate îndelungate.

Sfatul nostru

Alegerea unei zone de domeniu este un pas important în crearea propriului site web pentru persoane fizice și juridice. Din acest motiv, este important să ținem cont de următoarele recomandări:

  1. Nu este întotdeauna necesar să închiriați un ID .com scump, mai ales dacă compania nu intenționează să se internaționalizeze.
  2. Dacă o organizație are planuri mari pentru propria expansiune sau planuri de a minimiza frauda, este mai bine să cumpărați mai multe domenii cu zone diferite, dar cu același nume. De exemplu, .com și .ua.
  3. Refuzați să cumpărați un domeniu în zona națională comună dacă compania operează într-o anumită regiune și nu intenționează să se extindă.
  4. Identificatorii noi sunt potriviți pentru afacerile moderne. De exemplu, proiecte de informare, startup-uri cu eticheta .io.
  5. Zonele internaționale sunt cel mai bun indicator pentru resursele care intenționează să se extindă în viitor. De exemplu, un mic restaurant are o prioritate în extinderea afacerii sale la o rețea internațională de unități. Într-o astfel de situație, va trebui să selectați un domeniu fără referire la o anumită regiune.
  6. În cazul în care numele de domeniu este deja ocupat și proprietarul nu are planuri de rebranding, poate fi o idee să vă îndreptați către o zonă mai puțin solicitată. Există o mare probabilitate ca o altă variantă să fie disponibilă ca link liber.
  7. Pentru a crea o resursă web personală, luați în considerare sufixul .name. Acesta este un mod luxos de a indica apartenența la un site de promovare.

Persoanele fizice și juridice cărora le este dificil să determine prefixul corect în adresă sunt sfătuite să analizeze statisticile de utilizare a marcajului pe paginile funcționale. Majoritatea platformelor de internet sunt reprezentate de identificatorul .com. .org rămâne următorul relevant, iar locul „de bronz” aparține domeniilor naționale. Aceste trei sufixe sunt un pariu câștigător pentru orice afacere.

Este important să nu plecăm de la stereotipurile care plutesc în jurul creării, înregistrării site-ului. Închirierea sau cumpărarea unui prefix în adresă se bazează cel mai bine pe caracteristicile geografice, tematice ale fiecărui proiect de afaceri.

Zonele de domeniu permit proprietarilor să-și prezinte concis propria afacere. Acum există o selecție mare de identificatori care vor descrie corect locația regională și subiectul activităților companiei, așa că cumpărarea unui domeniu care este potrivit pentru compania dvs. nu este dificilă. Este important de reținut că alegerea acestui marcaj depinde de ceea ce face compania, de ce tip de public are și de cerințele proprietarului. Dacă există dificultăți în determinarea sufixului corect și a nivelului acestuia, este mai bine să contactați furnizorii de găzduire, centrele de date care oferă un serviciu de înaltă calitate și, de asemenea, sunt ghidate de caracteristicile proiectelor de afaceri virtuale.

Sunteți confuz cu privire la ce să alegeți Hosting Moldova sau VPS pentru site-ul dvs.?

Trebuie să vă mutați site-ul pe un hostin nou?

Ai nevoie de un nou site web de înaltă calitate, cu un hosting excelent?