Un ghid complet pentru conectarea internă a unui site web

Ce se reconecta

Legătura este legarea paginilor unui site între ele folosind hyperlinkuri. Există două tipuri de legături - legături interne și legături externe. Legăturile interne se numesc legături între paginile unui site, iar legăturile externe sunt numite hyperlinkuri între paginile diferitelor site-uri.

În articol vom vorbi despre link-ul intern al site-ului.

De ce ai nevoie de reconectare

Mai întâi, să ne dăm seama de ce este necesară reconectarea. Legăturile interne plasate corespunzător îndeplinesc multe funcții utile, atât pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului, cât și pentru rezolvarea problemelor tehnice de optimizare:

 1. Redirecționarea utilizatorilor către paginile potrivite. De exemplu, ați scris o recenzie despre produs și ați postat un link către cardul produsului în această recenzie. Utilizatorul va putea accesa pagina produsului imediat de la recenzie, ceea ce este mult mai convenabil decât căutarea produsului ulterior pe site prin intermediul catalogului.
 2. Stimulați studiul site-ului. Invitați utilizatorul să acceseze paginile care îl interesează, de exemplu produse similare sau populare (servicii, articole) de pe site. Deci, clientul va explora mai multe pagini ale site-ului și are mai multe șanse să-și satisfacă nevoia, cu care a venit inițial.
 3. Îmbunătățiți indexarea site-urilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru site-urile mari. Conectarea competentă vă permite să aduceți rapid botul de căutare la pagina dorită, ceea ce va îmbunătăți accesul cu crawlere a site-ului și va accelera accesul în index.
 4. Distribuția „greutății linkurilor” a paginilor. Trece o parte din „greutatea” documentului prin link-uri interne. Acesta este folosit atât pentru pomparea celor mai prioritare adrese URL, cât și pentru a transfera o parte din greutatea paginilor deja pompate către restul, mai puțin pompate.
 5. Remedierea conflictelor de relevanță. Link-urile interne cu ancore ajută motoarele de căutare să evalueze mai bine și mai precis ce pagină se potrivește cu interogările.
 6. Îmbunătățirea indicatorilor comportamentali. Datorită faptului că utilizatorii se deplasează pe site, merg pe pagini noi, le studiază, timpul petrecut pe site și profunzimea navigării cresc, rata de respingere scade. Pentru PS, acestea sunt semnale că site-ul este de înaltă calitate și interesant pentru oameni.

 

Tipuri și tipuri de legături

Legătura internă

După cum sa menționat deja, link-ul intern este link-ul între paginile aceluiași site. Să vedem ce legături interne se întâmplă

Conectare automată

Conectarea automată este punerea automată a legăturilor interne pe baza regulilor date. Acest tip de link este relevant, în primul rând, pentru site-urile mari, când sunt prea multe pagini pentru a merge la fiecare și a pune link-uri manual. Pentru o astfel de legătură, sunt folosite diverse blocuri, de exemplu, un bloc cu produse similare, etichete sau un bloc transversal cu postări interesante și noi pe blog.

Un exemplu de link intern într-un articol: https://dits.md/ranzhirovanie-sajta/

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 1

Conectare manuală

Punerea manuală a link-urilor interne este potrivită doar pentru site-urile mici unde este posibil să accesați fiecare pagină și să editați prin adăugarea de link-uri interne.

Ancoră și non-ancoră

Legătura poate fi ancora și non-ancoră. Legăturile de ancorare sunt link-uri cu o ancoră de text care se potrivește cu pagina acceptor. O astfel de relinkare este potrivită pentru promovarea unei pagini pentru o interogare care este utilizată într-o ancoră sau pentru rezolvarea unui conflict de relevanță. Legăturile non-ancoră sunt link-uri fără ancoră de text sau link-uri care folosesc cuvinte comune în ancore (aici, aici, prin link etc.). Link-urile non-anchor ajută la evitarea penalităților datorate spam-ului ancora și la obținerea rezultatelor.

Contextual și de la capăt la capăt

Legăturile interne pot fi implementate prin link-uri contextuale și end-to-end. Legăturile contextuale sunt legături din conținutul paginii. Legăturile încrucișate sunt legături care sunt plasate pe toate paginile site-ului.

Legătura de navigare

Legăturile de navigație sunt linkuri în meniu, în blocuri de linkuri, în subsolul site-ului și în logo. Aceste link-uri vă ajută să navigați și să navigați pe site.

Legături externe

Legăturile externe sunt legături între paginile diferitelor site-uri. Când plasați astfel de linkuri, asigurați-vă că utilizați un hyperlink, că paginile donatoare și acceptatoare se potrivesc între ele în conținut, linkul arată natural. Un exemplu de link extern este o publicație în mass-media cu un link către site-ul dvs.

Exemplu de link extern - link către Google Search Console din articol https://dits.md/long-tail-seo/

Ghid complet pentru linkurile interne ale site-ului 2

Cum să alegi paginile către care să faci link

Paginile care leagă la alții se numesc donatori. Paginile legate se numesc acceptori. Alegerea donatorilor și acceptanților depinde de problemă. Să luăm în considerare cum să alegem paginile pentru linkuri pentru anumite scopuri.

Conectarea pentru a îmbunătăți indexarea

Selectăm paginile în funcție de următorii parametri:

 • Sunt la al 5-lea sau mai mult nivel de cuibărit. Astfel de pagini vă vor ajuta să găsiți crawlerele Netpeak Spider și Screaming Frog. Accesați cu crawlere site-ul și deschideți raportul de adâncime a cuibării. Selectați paginile de la nivelul 5 sau mai mult și puneți link-uri interne pe ele de la adresa URL a nivelului al doilea și al treilea. O astfel de reconectare va permite roboților PS să ajungă mai repede la adrese URL profunde.

 

Ghidul suprem pentru legăturile interne 3
 • Puține link-uri de intrare. Astfel de adrese URL pot fi găsite folosind aceleași crawler-uri. Accesați cu crawlere site-ul și sortați paginile după numărul de link-uri interne primite. Alegeți adrese URL care primesc puține link-uri de intrare, cum ar fi mai puțin de 5.
Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 4
 • Rareori vizitat de un robot de căutare. Pentru a găsi astfel de pagini, analizați jurnalele site-ului. Filtrați adresele URL în care robotul de căutare este mai puțin frecvent decât alții. De asemenea, data accesării cu crawlere a paginii poate fi vizualizată în Google Search Console. Pune link-uri către astfel de url-uri din paginile care sunt vizitate frecvent.Un exemplu de pagină pe care botul PS nu a mai vizitat-o de mult.
Ghid complet pentru linkurile interne ale site-ului 5
 • Pagini noi. Creați un bloc de legături, care va adăuga automat link-uri către noile adrese URL ale site-ului. Acest bloc ar trebui să fie plasat pe paginile principale sau de nivelul doi.Un exemplu de blocare pe un site de știri.
Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 6

Asigurați-vă că verificați dacă paginile sunt într-adevăr necesare în index și nu sunt închise de la indexare.

Legături interne pentru fluxul paginii

Alege pagini care sunt interesante din punct de vedere al afacerii.

 • cu mare potential de trafic
 • care generează multe vânzări și venituri
 • care trebuie „apasate” puțin spre SUS

Un exemplu de sortare a paginilor care pot genera cel mai mult trafic.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 7

După ce selectați 30-50 de pagini de destinație, găsiți URL-ul maxim de la care puteți pune un link intern și îl puteți adăuga. După următoarea accesare cu crawlere a site-ului, PS va vedea un număr mare de link-uri interne către mai multe pagini și le va ridica în rezultatele căutării.

Conectare pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului

Selectați cele mai tematice pagini și puneți link-uri interne între ele. Sarcina ta este să interesezi utilizatorul. Puteți utiliza Google Analytics pentru a selecta pagini. Vedeți pe ce pagini zăbovesc oamenii. Ele ar trebui să fie legate.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 8

Reconectarea pentru a remedia conflictele de relevanță

Mai întâi trebuie să găsiți conflicte de relevanță. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un nucleu semantic colectat și grupat. Scoateți adresele URL relevante din SA și verificați dacă există pagini care se clasează pentru mai multe grupuri de interogări. Apoi, verificați dacă există pagini sub aceste grupuri. Dacă există o pagină separată, aveți un conflict de relevanță. În acest caz, puneți un link de ancorare de la prima pagină la a doua, de parcă v-ar informa că informațiile despre subiect sunt disponibile pe o altă adresă URL.

Selectarea ancorelor pentru legare

După ce ați selectat paginile pentru linkuri, trebuie să selectați textul pentru linkuri. Vă recomandăm să selectați ancorele după cum urmează

 1. Pentru a îmbunătăți indexarea, selectați orice ancoră relevantă.
 2. Pentru a spori un grup mic de pagini, alegeți interogările țintă ca ancore. Acestea pot fi solicitări de frecvență joasă și medie sau o solicitare de frecvență înaltă. Dar fii atent. Ancora trebuie să se potrivească cu pagina. De asemenea, adăugați câteva ancore precum „citește aici”, „accesibil prin link”, etc. pentru a evita spam-ul excesiv.
 3. Conectarea pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului necesită selectarea unor astfel de ancore, conform cărora este clar imediat unde va merge persoana. Amintiți-vă, acest tip de legătură ar trebui să ajute oamenii, ceea ce înseamnă că utilizatorul trebuie să înțeleagă ce se va întâmpla și unde va merge.
 4. Pentru a rezolva conflictele de relevanță, procedați după cum urmează. Alegeți o interogare RF sau MF pentru a vă clasa pe altă pagină. Utilizați această interogare HF ca o legătură de ancorare.

 

Modalități de a pune link-uri interne

După ce ați selectat paginile pentru linkuri și ancore, ar trebui să înțelegeți clar ce donatori, unde duce linkul și care este scopul acestui link. Ultimul pas este alegerea metodei de conectare.

Elemente de navigare

Cea mai comună modalitate de conectare este elementele de navigare. De obicei, acestea sunt blocuri statice pe toate paginile sau blocuri care sunt formate automat pe baza unor reguli.

Ghidul suprem pentru legăturile interne 9

firimituri de pâine

Pesmeturile sunt un lanț de legături care arată calea către o pagină. O astfel de reconectare este convenabilă, deoarece vă permite să reveniți rapid la nivelul anterior și arată clar unde se află utilizatorul acum.

Ghidul suprem pentru conectarea internă a site-ului dvs. 10

Legături încrucișate

Legăturile încrucișate sunt legături care sunt plasate pe toate paginile site-ului. Ele vă ajută să navigați rapid la conținutul dorit din orice secțiune. De asemenea, este un instrument util pentru a pune o mulțime de hyperlinkuri către pagini individuale care trebuie actualizate sau care sunt populare în rândul utilizatorilor. Legăturile de la capăt la capăt se află în antetul și subsolul site-ului, meniului, logo-ului.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 11

Blocuri speciale

Blocurile speciale de legături sunt tot felul de blocuri dinamice care conțin link-uri către pagini noi sau populare. De exemplu, blocul „Produse populare din categoria X”.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 12

Legătura contextuală

Legăturile contextuale sunt legături din conținutul paginii. De obicei, o astfel de reconectare se face manual și are un efect mai mare.

Legătura de text

Legături direct în conținutul text al paginilor. De exemplu, într-un articol despre prelucrarea strugurilor, se adaugă un link la preparatele care sunt folosite pentru prelucrare.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 13

Legături în imagini

Tip de link atunci când imaginea este un link către o altă pagină.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 14

Scheme de legături interne

Pentru a spori efectul legăturii, sunt utilizate diverse scheme de legare. Există mai multe scheme „clasice”, pe care le vom descrie mai jos. Desigur, există multe mai multe scheme diferite, dar sunt concepute pentru nevoile și capacitățile site-urilor specifice și nu pentru toată lumea.

Conectarea tuturor la toate sau „stea”

Cea mai simplă schemă este că toate paginile site-ului sunt legate între ele și primesc aceeași greutate în PS.

Cu o astfel de reconectare a site-ului, paginile se mișcă bine pentru interogări cu frecvență și concurență strânsă. Schema este potrivită dacă promovați toate paginile cu același efort. O astfel de reconectare este potrivită pentru promovarea paginilor pentru interogări medii.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 15

Legătura într-un cerc și la o țintă sau un inel

Cu această construcție a legăturii, paginile se referă între ele într-un cerc, iar apoi se plasează un link către un ur, de exemplu, către pagina principală, sau către cea care trebuie promovată conform celor mai competitive și înalte. -cerere de frecventa. O astfel de reconectare este potrivită pentru promovarea unei pagini cu interogări de înaltă frecvență.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 16

Și cu această construcție, este posibil să transferați mai multă semnificație și greutate către adresa URL țintă a site-ului.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 17

Cu o astfel de schemă de legături, nu este înfricoșător că legăturile vor dispărea, deoarece paginile se asigură reciproc. Chiar dacă unele adrese URL zboară din rezultatele căutării, legătura va fi salvată și va continua să funcționeze.

Există, de asemenea, o schemă de legătură cu inele mai complexă și „avansată”.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 18

Cu această schemă, creăm două inele care interacționează între ele și se asigură reciproc. Al doilea inel (exterior) adaugă greutate primului, iar primul transmite această greutate paginii promovate.

Legătura prin rang sau schemă ierarhică

Ideea unei astfel de scheme este următoarea: categorii pompa de mărfuri, mărfuri, la rândul lor, principala și principala categorie.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 19

Se pare că toate adresele URL se pompează reciproc, dar nu. Această schemă are o structură clară care stabilește transferul corect de greutate la toate paginile.

Acest tip de link este potrivit pentru magazine online, site-uri de servicii, portaluri de informații. Folosim linkuri externe pentru a descărca paginile de categorii ale subcategoriilor și, bineînțeles, cea principală. Legăturile interne transferă ponderea primită către produse, servicii și articole.

În cazul în care promovați mai multe solicitări complexe, utilizați această schemă:

Ghidul suprem pentru legăturile interne 20

Împingând paginile de TOP

Aceasta nu este cu adevărat o schemă, ci mai degrabă principiul legării. Ideea este de a pune cât mai multe link-uri către paginile de destinație. Pentru o singură pagină de destinație, schema arată astfel:

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 21

O astfel de reconectare asigură că greutatea maximă este transferată către adresa URL țintă și creșterea acesteia în rezultatele căutării.

Conectare pentru interogări LF

Esența schemei este de a transfera ponderea de la paginile de la primul și al doilea nivel la paginile de la nivelul 3 și 4, care sunt optimizate pentru interogări cu frecvență joasă. Paginile de nivel 3 sau 4 sunt legate într-un singur inel mare pentru o distribuție uniformă a greutății.

Ghid complet pentru conectarea internă a unui site 22

Să rezumăm ce sunt schemele de legătură:

Schema de legareCe cerințe sunt potriviteŢintă
Conectarea tuturor la toate sau „stea”solicitările MFPromovarea uniformă a paginilor pentru interogări medii
Legătura într-un cerc și la o țintă sau un inelsolicitări RFPromovarea unei pagini pentru solicitări de înaltă frecvență
Legătura prin rang sau schemă ierarhicăCereri MF și LFPromovarea uniformă a paginilor de produse/servicii pentru interogări midrange și lowkey
Împingând paginile de TOPCereri MF și LFTrecerea greutății maxime la o pagină
Conectare pentru interogări LFsolicită LFPromovare prin cereri LF

Reguli și greșeli principale în legătură

Reguli de legătură

Când construiți linkuri pe site, trebuie să respectați o serie de reguli

Nu utilizați doar linkuri de ancorare. Acesta este considerat spam. De asemenea, utilizați link-uri fără ancora, link-uri prin imagini etc.
Nu postați prea multe link-uri pe o singură pagină. În acest caz, greutatea minimă este transferată, iar legăturile își pierd sensul. În plus, PS va fi suspicios față de astfel de pagini.
Mai mult, nu puneți mai multe link-uri identice de la o pagină la alta. Acest lucru nu este eficient nici în ceea ce privește transferul „greutății”, nici în ceea ce privește îmbunătățirea comportamentului utilizatorului.
Alegeți ancore relevante pentru legătura internă. Textul linkului trebuie să se potrivească cu pagina către care duce linkul. PS poate considera legăturile interne irelevante drept manipulare.
Selectați donatori și acceptatori care sunt relevanți unul pentru celălalt. Legătura ar trebui să arate naturală și să fie valoroasă pentru utilizator. Conectarea la pagina de pantofi pentru bărbați adidas de pe pagina de pantofi pentru bărbați pare naturală și utilă, în timp ce conectarea la pagina cu hrana pentru pisici de pe pagina cu hrana pentru câini pare nefirească și evident că nu este necesară pentru o persoană care caută hrană pentru câinele său.

Erori de conectare internă

 1. 404 pagini sunt implicate în legătură.
  Astfel de pagini nu sunt utile oamenilor, sunt tratate negativ de PS. În plus, un document 404 este un punct mort în schema de legătură. Cea mai bună soluție ar fi să eliminați linkul către pagina 404 sau linkul către o altă adresă URL relevantă.
 2. Conectarea implică pagini cu un număr extrem de mic de link-uri de ieșire.
  Astfel de pagini sunt, de asemenea, un punct mort în legătură, deoarece nu trec mai departe de greutate. Excepția sunt paginile de destinație. Trebuie doar să acumuleze greutate. Adresele URL care fac trimitere la pagini de destinație pot avea, de asemenea, puține linkuri de ieșire. Astfel de adrese URL ar trebui să colecteze greutate, astfel încât să o poată transmite apoi către pagina de destinație și nu către alții.
 3. Crearea unei legături între pagini la un nivel de imbricare profundă.
  Cu cât pagina este mai adâncă, cu atât este mai puțin semnificativă, potrivit PS. Nu are sens să legați pagini mai profunde decât nivelul 5, deoarece acestea nu au suficientă greutate pentru a fi eficiente. De asemenea, robotul de căutare vizitează rar paginile adânci și, în consecință, este nevoie de foarte mult timp pentru a aștepta rezultatul.
 4. Setarea atributului nofollow pentru legăturile interne.
  Nofollow împiedică roboții motoarelor de căutare să urmărească un link. Dacă robotul nu urmează link-ul, nu va primi informații complete despre link-ul intern și toate eforturile vor fi în zadar. Asigurați-vă că verificați dacă linkurile care sunt implicate în relink nu conțin atributul nofollow.
 5. Utilizați în legarea paginilor închise de la indexare.
  Paginile care sunt închise de la indexare nu participă la clasare, nu se îngrașă și sunt rar vizitate de un robot de căutare. Asemenea pagini nu vor putea efectua sarcini de conectare - trece greutatea și îmbunătățește indexarea.

 

Programe și servicii pentru construirea de legături interne

1. Crawlerele de site-uri web – Netpeak Spider, Screaming Frog și altele. Crawlerele vă ajută să găsiți pagini la niveluri profunde, puncte fără margini sau pagini cu puține link-uri de intrare. În principiu, crawler-ul este principalul instrument de selecție a adreselor URL pentru construirea de legături interne. De asemenea, crawlerele arată 404 pagini și link-uri nofollow. Puteți încărca o listă cu aceste erori și le puteți remedia.

2. Plugin-uri pentru conectarea automată. Acestea vă permit să creați reguli pentru plasarea de link-uri interne în conținutul site-ului. De exemplu, trebuie să descărcați un catalog de laptopuri. Pluginul va găsi toate paginile care conțin cuvântul „laptop” în diferite forme de cuvânt și va adăuga un link către catalog la acest cuvânt. Asigurați-vă că setați o limită ca un singur link să poată fi plasat pe o pagină.

Pentru majoritatea CMS-urilor, nu există soluții gata făcute care să poată construi legături interne. Dar dacă aveți un site WordPress, utilizați pluginuri:

 • Link Whisper
 • Rang Matematică
 • Yoast SEO
 • Manager de interconectare
 • Storcator de link intern

3. Programe pentru analiza jurnalelor site-ului. Astfel de programe vă permit să analizați rapid vizitele pe paginile site-ului web de către roboții de căutare.

Utilizați GoAccess, Splunk, Loggly, Logstash, Screaming Frog Log Analyzer

 

Rolul unui blog în construirea de legături interne

În final, vrem să vorbim despre rolul unui blog în link-ul intern. Un blog este o secțiune cu articole care îndeplinesc funcția de a atrage trafic pentru solicitările de informații sau de a confirma expertiza prin articole de înaltă calitate și utile. Sunt solicitate articole de înaltă calitate, sunt transferate din ediție sau direct prin site. De asemenea, blogul atrage o masă bună de link-uri externe, ceea ce îi crește greutatea.

În concluzie, articolele de blog de calitate primesc multă greutate și pot împărtăși această greutate cu alte pagini. O strategie bună de construire a linkurilor este să vă dezvoltați blogul și să faceți linkuri interne de la blog la paginile dvs. de destinație. O astfel de strategie vă va permite să redirecționați noi utilizatori către paginile comerciale și, în același timp, să le pompați prin transferul de greutate. Conectarea de la un blog este, de asemenea, bună pentru că efectul se acumulează în timp. Materialele vechi iau în greutate în timp, adaugi articole noi - numărul și calitatea linkurilor interne crește.

concluzii

Rezumând toate cele de mai sus

 • Construirea unei legături potrivite este un proces lung și laborios. Există soluții rapide și ușoare, dar sunt mai puțin eficiente.
 • Legătura ar trebui să îndeplinească sarcini specifice și să nu fie o masă ilogică și confuză de legături interne.
 • Selectați cu atenție donatorii de pagini, acceptoarele și ancorele pentru linkuri. Urmăriți rezultatul eliminând în mod regulat pozițiile și ajustați relinkarea după cum este necesar.
 • Gândiți-vă nu numai la rezultatul pe termen scurt, ci și la strategia pe termen lung.

 O sursă: Iprospect